Een Ontmoeting

Winterconcert Wagenings Volkooren samen met de Trekvogels

Op zondag 22 december om 15.00 uur verzorgt het koor Wagenings Volkooren een Winterconcert samen met het ensemble De Trekvogels met als titel ‘Een Ontmoeting’. Het concert wordt gegeven in de Arboretumkerk aan de Arboretumlaan in Wageningen.
Een kaartje kost €10,- (kinderen tot 12 jaar € 7,50 ) en is te bestellen via de bestelpagina. 

Beide groepen maken wereldmuziek en hebben elkaar het afgelopen jaar een aantal keer ontmoet. Waar dat toe geleid heeft hoort u in dit concert. De Trekvogels maken deel uit van het muzikantencollectief Madlot en brengen oud Nederlandse dansmuziek aangevuld met bijpassende Syrische en Koerdische liederen. Volkooren is altijd op zoek naar nieuwe liedjes die ons aanspreken. De internationale sfeer van Wageningen vind je terug in het kleurrijke repertoire.

Een Ontmoeting
Muziek maak je samen. Samen muziek maken maakt dat je verbonden bent. Liedjes komen voort uit een vaak oude cultuur en een traditie, zeker bij wereldmuziek. En dan ontmoet je elkaar, met totaal verschillende verhalen, taal en verschillende muziek. En wat doe je dan? Natuurlijk, je gaat samen muziek maken. Je gaat kijken wat er gebeurt, je wilt je eigenheid behouden en tegelijkertijd ben je nieuwsgierig naar wat de ander te brengen heeft. Vanuit deze gedachte hebben we een gezamenlijk programma voor deze wintermiddag opgesteld. Wij wensen u veel plezier met deze ontmoeting!

De Trekvogels
De muziek van de Trekvogels is het best te omschrijven als een wervelende ontmoeting van folk uit Syrië, Koerdistan, Nederland en de rest van de wereld. Poëtische liederen uit Syrië die starten met een aansprekende improvisatie, Koerdische muziek over liefdes op afstand en Nederlandse dansmuziek uit de traditie van speelmannen wisselen elkaar af tijdens onze optredens. De naam De Trekvogels refereert aan het feit dat twee van hen van ver hier naar toe gekomen zijn om als nieuwe Nederlanders veilig en in vrijheid te leven. Samen muziek maken is voor hen spreken in een gemeenschappelijke taal, die over de grenzen van werelddelen en culturen gaat. Ze laten zich inspireren door elkaars muziek en zoeken naar een nieuw samenspel met de verschillende klankkleuren en mogelijkheden van onze instrumenten. De Trekvogels bestaat uit Rami Mershed op ud (luit), Keivan Habibi op divan (saz), Judica Lookman op trekharmonica en Bert Lotz op fluiten, koeienhoorn en schalmei. De Trekvogels maken deel uit van Madlot, een dynamisch collectief van muzikanten (www.madlot.nl).

Kaarten bestellen
Voor ons concert kunt u kaarten bestellen via onze bestelpagina: Kaarten Winterconcert Een Ontmoeting

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.