Winterconcert Een Ontmoeting

 

Muziek verbindt. Wereldmuziek komt vaak voort uit een oude cultuur en traditie. Je ontmoet elkaar met verschillende verhalen, taal en muziek en gaat samen muziek maken…

 

Je wilt je eigenheid behouden en tegelijkertijd nieuwsgierig zijn naar wat de ander te brengen heeft. Vanuit deze gedachte hebben Wagenings Volkooren en de Trekvogels een gezamenlijk muziekprogramma voor deze wintermiddag samengesteld.

 

 

 

Enkele opnames van ons optreden

De Trekvogels


Hun muziek laat zich omschrijven als een wervelende ontmoeting van folk uit Syrië, Koerdistan, Nederland en de rest van de wereld. Poëtische liederen uit Syrië die starten met een aansprekende improvisatie, Koerdische muziek over liefdes op afstand en Nederlandse dansmuziek uit de traditie van speelmannen, wisselen elkaar af tijdens onze optredens. De naam De Trekvogels refereert aan het feit dat enkelen van hen van ver kwamen om als nieuwe Nederlanders veilig en in vrijheid te leven. Samen muziek maken is spreken in een gemeenschappelijke taal die over de grenzen van werelddelen en culturen gaat. Ze laten zich inspireren door elkaars muziek en zoeken een nieuw samenspel met de verschillende klankkleuren van onze instrumenten.
De Trekvogels bestaat uit:
Rami Mershed – ud (luit)
Keivan Habibi – divan(saz)
Judica Lookman – trekharmonica
Bert Lotz – fluiten, koeienhoorn en schalmei.
De Trekvogels maken deel uit van Madlot, een dynamisch collectief van muzikanten.
Zie ook: www.madlot.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.